Japonci začínajú pochybovať o funkčnosti svojho ekonomického modelu Tragédia úspechu - Brabec, J.
Po 19 rokoch konjunktúry negatívny rast. Svetová kríza a silný jen vysokou prekážkou pre export. Koniec "Systému z roku 1955". Impulz ropných úderov. Hosokavova deregulácia.