Transformační recese - všeobecný fenomén zkoumaný na vývoji maďarské ekonomiky. 1 - Kornai, János
Špecifiká transformačnej recesie v postsocialistických krajinách. Porovnanie s klasickou recesiou kapitalistického konjunktúrneho cyklu. Analýza na príklade Maďarska.