Konkretizácia ďalšieho postupu procesu privatizácie v Slovenskej republike. 3
Funkcia motivačná, stabilizačná a sociálna. Predaj podniku alebo akcií manažmentu privatizovaného podniku na základe zmluvy. Získanie akcií zamestnancami prostredníctvom kupónovej privatizácie. Možnosť zavedenia predkupného práva v prospech zamestnaneckých akciových spoločností.