Štátna moc a slobodný trh Vo fungujúcom trhovom systéme všetky subjekty presadzujú vlastné záujmy racionálnym spôsobom - Lisý, Ján
Slovensko potrebuje demokratický spoločenský mechanizmus , ktorý by sa usiloval o dosiahnutie harmónie v konaní reprezentantov vládnej moci a trhového systému.