Reforma společné zemědělské politiky (CAP) a vliv uruguajského kulatého stolu GATT na světový obchod zemědělskými výrobky z hlediska Severní a Latinské Ameriky.
Motivácia a dôvody pre reformu CAP (spoločná poľnohospodárska politika). Dopad CAP na svetové trhy. Hlavné body reformy CAP. Prvé dôsledky reformy CAP pre ostatný svet. Kritika reformy CAP.