Cestovný ruch treba riešiť od A, nie od H značné rezervy cestovného ruchu na Slovensku
Slabá propagácia v zahraničí, nedostatočné služby a chýbajúca podpora podnikateľským iniciatívam v oblasti cestovného ruchu na Slovensku. Nevyhnutnosť štátnej podpory vzniku sietí cestovných kancelárií a centrálnych rezervačných systémov cestovného ruchu s možnosťou ich napojenia na svetové rezervačné megasystémy. Podiel aktívneho cestovného ruchu na hrubom domácom produkte a devízových príjmoch.