Nie dosť atraktívne zamestnanie - Baláž, Vladimír
Cestovný ruch a zamestnanosť v krajinách OECD. Špecifické stránky, ktoré znižujú atraktívnosť práce v cestovnom ruchu: vysoký podiel nízkokvalifikovaných pracovných síl; dlhý pracovný čas a práca počas víkendov; sezónnosť práce a vysoký počet čiastkových úväzkov; využívanie lacnej práce rodinných príslušníkov.