<The> African debt crisis and the challenge of development - Ezenwe, U.
Celkový dlh Afriky, ktorý sa zdvojnásobil za 80. roky, ohrozuje výhľady na ekonomické ozdravenie a dlhodobý vývoj celého kontinentu. Podrobný rozbor situácie a prístupy k hľadaniu riešenia. Zmeny v štruktúre dlhu. Narastajúca vnútorná zadlženosť. Korene krízy. Nedostatok prispôsobivosti krajín k zmenám okolia. Opodstatnenosť zahraničnej pomoci. Súčasné iniciatívy na zníženie dlhu.