Credibility, currency convertibility and the stabilisation of the rouble - Hoffman, V.
Opatrenia na dosiahnutie konvertibility meny a boj proti inflácii v Rusku a ďalších krajinách SNŠ sú založené na trojetapovom programe MMF. Možné alternatívy v porovnaní s koncepciou MMF za uplatnenia kritérií dôveryhosnosti krokov. Návrhy reformy rubľa podľa MMF málo dôveryhodné, z hľadiska transparentnosti a ochrany veriteľa porovnateľné s klasickým zlatým štandardom so stanovenou paritou zlata.