Obchodné spory by mali rozhodovať rozhodcovia - Brunovský, O.
Navrhovaná právna úprava rozhodovania obchodných sporov (prostredníctvom obchodných súdov advokátmi a komerčnými právnikmi) nevyhovujúca. Riešenie týchto sporov v zahraničí zakotvené už v kúpnej zmluve v rozhodcovskej doložke, kde prípadný spor rieši rozhodca, napr. tovaroznalec.