Prestiž a postavení profese vysokoškolského učitele - Křížová-Frýdová, E.
Situácia učiteľov na vysokých školách v posledných desaťročiach. Spoločenská prestíž profesie vysokoškolského učiteľa. Zmeny v prestíži povolania v r. 1966-1992. Ohodnotenie povolania ideálnymi príjmami.