Diskutujeme o financovaní ekológie Financovanie je súčasťou komplexného prístupu k ekologizácii - Spáčilová, R.
Trhový mechanizmus a pomoc vlád pri riešení ekologických problémov. Finančná pomoc ako rozhodujúci ekonomický nástroj štátnej ekologickej politiky. Výdavky zo štátneho rozpočtu do životného prostredia. Budovanie legislatívneho a inštitucionálneho rámca ekologizácie.