Ekologické hodnotenie poľnohospodárskej krajiny
Abiotické a biotické vlastnosti krajiny. Socioekonomické javy. Nové ekologicky optimálne rozčlenenie a využívanie územia. Opatrenia pre trvalé zachovanie produkčnej schopnosti pôd bez vedľajších negatívnych dôsledkov na prírodu a prírodné zdroje. Vytvorenie siete ekologicky kvalitných biotopov.