Monitoring prírodného prostredia - Cambel, B.
Princípy tvorby monitorovacích systémov prírodného prostredia. Tvorba monitorovacej siete. Výber monitorovacích prvkov a ich parametrov. Výber interpretačných postupov. Teoretická a organizačná rovina.