Hodnotenie účinnosti CHVO vo vzťahu k ekológii krajiny - Elek, T.
Chránená vodohospodárska oblasť (CHVO) ako územie, v ktorom sa z hľadiska tvorby a ochrany prírodného prostredia a ochrany vôd vytvára usmernený režim hospodárskej činnosti a jej rozvoja. V SR je vyhlásených 10 CHVO. Prehľad základných údajov CHVO v SR.