Ani prílišná humanita, ani prílišná tvrdosť Ide schopnosť a možnosti spravodlivého súdu - Kováč, G.
Riadiaca funkcia - osobnosť vedúceho. Vzťah vedúceho k podriadeným. Kultúra vzťahov v pracovnom kolektíve. Štýly riadenia - demokratický štýl. Participácia - spoluúčasť na rozhodovaní, delegovanie právomocí. Moc, vplyv, autorita.