Plánovanie je vecou každého manažéra Manažéri pomocou krátkodobých plánov uvádzajú strategické rozhodnutia organizácie do praxe - Slinčáková, M.
Plánovanie (krátkodobé alebo operatívne) realizácie podnikovej stratégie úlohou manažéra. Objekty operatívneho plánovania: projekt, úlohy a výroba. Plánovanie na základe kľúčových udalostí, pomocou časových míľnikov. Obrázky, grafy a tabuľky ako prostriedky zverejnenia plánov a rozpisov.