Strategické řízení - vymezení jeho rozsahu a významu - Hron, J.
Tri oblasti rozhodovania podľa Ansoffa - operatívne rozhodovanie, administratívne rozhodnutia, strategické rozhodnutia. 5 zložiek strategického riadenia - 1.definovanie predmetu činnosti, 2.stanovenie strategických cieľov, 3.formulácia stratégie, 4.realizácia strategického plánu, 5.hodnotenie výsledkov a návrh opráv. Charakteristika prvých dvoch zložiek.