Naše vnitropodnikové účetnictví a jeho vztah k manažerskému účetnictví. 3 - Schroll, R.
Vývojové etapy účtovníctva po prvej svetovej vojne. Osem období v rokoch 1918 - polovica tridsiatych rokov, druhá polovica tridsiatych rokov - 1945, 1946-1952, 1953-1965, 1966-1975, 1976-1989, 1990- 1992 a od roku 1993. Porovnanie vnútropodnikového účtovníctva s manažérskym účtovníctvom hodnotenie čiastkových úloh vnútropodnikového účtovníctva.