Slovenské hospodárstvo potrebuje priamo zainteresovaných vlastníkov Majetok akcionára zamestnaneckej akciovej spoločnosti bude zárukou jeho slobody - Prno, Ignác
Zamestnanec bytostne spojený s úspechom podniku. Štatút (obsah) zamestnaneckej účastinnej spoločnosti. Predkupné právo. Pracovnoprávne postavenie zamestnanca - vlastníka akcií.