Výsledovka a tok hotovosti pomáhajú zlepšovať riadenie firmy - Kurtenbachová, J.E
Na príklade fiktívnej firmy dokumentovaný význam zostavovania výsledovky spolu s výkazom o toku hotovosti pre riešenie nedostatku hotovosti. Potreba zostavovať obidva finančné výkazy aj na budúce obdobie.