Osobní počítače, číselníky a relační databáze - Strnad, M.
Problematika číselníkov v súvislosti s tvorbou aplikačného programového vybavenia (APV), výklad pojmov a skratiek. Zmysel používania číselníkov, ich návrh. Databáza objektov a číselníky. Návrh číselníkov na úrovni systémov a subsystémov, na úrovni úloh a skupín úloh. Pravidlá a zabezpečenie konzistencie databázy.