Americkí ekonomickí historici nositeľmi Nobelovej ceny - Janků, Jaroslav
Stručne o nositeľoch Nobelovej ceny za ekonómiu v r.1993 - Robert V. Fogel (67) z Chicagskej univerzity a Douglas C. North (72) z Washingtonskej univerzity v St. Luis v USA - vedúcich postavách na poli novej ekonomickej histórie.Cena udelená za prácu v odhaľovaní príčin ekonomických a inštitucionálnych zmien, za používanie moderných štatistických metód, ktorými vysvetľujú ekonomické dianie a príčiny zmien v minulosti.