Teoretická formulácia problému nerovnosti a niektoré aspekty jeho riešenia - Rozborilová, Dária
Analýza teoretických pohľadov na problémy dôchodkovej a majetkovej nerovnosti, jej podstaty a vplyvu na rozvoj spoločnosti. Nerovnosť ako ekonomický problém a ekonomická stratifikácia spoločnosti. Vplyv tieňovej ekonomiky na modifikáciu dôchodkovej a majetkovej nerovnosti. Zmiernenie nerovnosti nástrojmi fiškálnej a dôchodkovej politiky, zásahmi vlády do ekonomiky. Úloha odborov a dobročinných organizácií.