Makroekonomická politika štátu a jej dôsledky na priebeh adaptácie podnikov Adaptácia podnikov Slovenskej republiky na trhové podmienky v roku 1992 - Mikušová, K.
Zmeny rozpočtovej politiky v transformácii, minimalizácia prerozdeľovacích procesov medzi republikami cez federálny rozpočet a zvýšenie váhy rozpočtov republík. Výrazné obmedzenie druhu a rozsahu dotácií poskytovaných podnikovej sfére. Štátne záruky na podnikové úvery. Vplyv daňovej politiky na adaptáciu podnikov a dopad daňovej záťaže na ich finančnú situáciu. Zmeny v odpisovej politike a v spôsoboch hospodárenia s odpismi. Reštrikčnosť úverovej politiky a jej vplyv na priebeh adaptácie.