Východoeurópske krajiny by mohli byť obilnicou Európy
Názory anglického odborníka na východnú Európu G. Meritta: poľnohospodárstvo rozhodujúci sektor pri obnove hospodárstva krajín východnej Európy za predpokladu pomoci ES (zachovať prednosti družstevného hospodárstva), problém s prebytkami na Západe. Francúzske strategické ciele agrárneho sektora vo vzťahu k východoeurópskym krajinám. Konkurencieschopné zatiaľ len Maďarsko.