Koncepcia transformácie sociálnej sféry Slovenskej republiky
Text koncepcie vypracovanej MPSVR SR, prerokovanej 5.10.1993 Vládou SRa predloženej výborom NR SR a sociálnym partnerom. Obsah: Východiská, stav, tendencie a ciele transformácie sociálnej sféry. Hlavné smery jej transformácie: 1. reforma individuálnych pracovných vzťahov, trh práce, zamestnanosť (Zákonník práce a zákon o verejnej službe, politika zamestnanosti a odmeňovanie). 2. kolektívne pracovné vzťahy (sociálne partnerstvo, zamestnanecká participácia). 3. reforma sociálneho zabezpečenia (sociálne poistenie, štátna sociál. podpora, sociálna pomoc a služby) atď.