Podniková sféra v druhom roku transformácie Adaptácia podnikov Slovenskej republiky na trhové podmienky v roku 1992 - Gabrielová, Herta
Analýza ekonomickej situácie podnikov a polarizácia podnikovej štruktúry SR. Zvyšujúci sa podiel nerentabilných podnikov a a tendencia ku koncentrácii ziskov v rámci niekoľkých podnikov. Celkové výnosy v priemysle SR v 1. polroku 1992, materiálna náročnosť a situácia v jednotlivých odvetviach. Genéza a príčiny platobnej neschopnosti podnikov a možnosti riešenia tohto problému likvidáciou nerentabilných podnikov.