Od hierarchie k plochej organizácii V dynamickom celosvetovom trhu nevyhovuje vertikálne viacstupňové usporiadanie organizácie - Nguyen Quyet Thang
Byrokratická hierarchická štruktúra firiem prekážkou, v 80. rokoch koncepcia strategických podnikateľských jednotiek - Strategic Business Units, presun rozhodovania a zodpovednosti z vedenia na tieto jednotky. Rozdrobovanie organizačnej štruktúry firmy na menšie celky, organizačná výkonnosť závislá na schopnosti firmy spracovať informácie globálnych trhov. Organizácia budúcnosti - plochá s menším počtom úrovní riadenia s väčším počtom profesionálov pôsobiacich na operatívnej úrovni so schopnosťou spracovať znalosti a informácie.