Ako ďaleko je teória od praxe Nad výsledkami výskumu Ekonomického ústavu Slovenskej akadémie vied - Mikelka, E.
Rozhovor s riaditeľom Ekonomického ústavu SAV o koncepcii výskumu. Výskumná orientácia na makroekonomiku a mikroekonomiku a medzinárodné vzťahy. Výskumné výsledky v oblasti makroekonomickej analýzy a v oblasti mikroekonomiky - podnikovej sféry. Orientácia výskumu v oblasti malých a stredných podnikov. Zameranie výskumu vo sfére svetovej ekonomiky. Spolupráca a komunikácia SAV s užívateľmi výskumu.