Problémy zjednocovacieho procesu ES v sociálnej oblasti vo vzťahu k jednotnému trhu - Daneková, Z.
Problematika európskej sociálnej politiky v členských krajinách ES. Základom sociálnej politiky ES v praxi je "Európsky sociálny fond". Systémy sociálneho zabezpečenia v krajinách ES. Otázky harmonizácie v oblasti sociálneho zabezpečenia ES. Väzba medzi sociálnou a hospodárskou politikou.