Čs. sociální politika ve vztahu k Evropskému společenství - Kociánová, H.
Priebeh a problémy harmonizácie sociálnych politík krajín ES, základné zásady spolupráce v sociálnej oblasti. Sociálna politika v Európskej únii, protokol o sociálnej politike pripojený k Maastrichtskej zmluve. Orientácia sociálnej politiky v ČR po podpísaní asociačnej dohody a možnosti jej harmonizácie s cieľmi ES v tejto oblasti (rozvoj zamestnanosti, bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, voľný pohyb pracovných síl a sociálna ochrana).