Analýza dlhodobej nezamestnanosti v Slovenskej republike - Antalová, Mária, 1952-
Východiská skúmania nezamestnanosti v SR. Mapovanie problémov nezamestnanosti. Metodický prístup z troch úrovní - l. makroúroveň, 2. mezoúroveň, 3.mikroúroveň. Kvantitatívne charakteristiky dlhodobej nezamestnanosti. Sociálno-ekonomická situácia dlhodobo nezamestnaných. Aktivita úradov pri riešení problémov dlhodobej nezamestnanosti.