Vztahy se mění ČR a Světová banka - Bautzová, Libuše
Vznik Svetovej banky (World Bank). Charakteristika Svetovej banky. Medzinárodná banka pre obnovu a rozvoj (IBRD) a Medzinárodné združenie pre rozvoj (IDA). Poskytovanie pôžičiek - komu a na čo? Česká republika a pôžičky. Organizačná štruktúra Svetovej banky. Od 1.4.1994 má ČR svojho zástupcu vo Svetovej banke.