Vývoj teorie inflace - Tůma, Zdeněk
Definícia inflácie. Inflácia ťahaná dopytom a inflácia tlačená nákladmi. Phillipsova krivka a monetarizmus. Tvorba očakávaní a sklon krivky AS, očakávania v hypotéze prirodzenej miery nezamestnanosti, príspevok "novej mikroekonómie", racionálne očakávania. Prenos inflácie zo zahraničia, platobná bilancia, štrukturálny (škandinávsky) model inflácie.