Kapitálový trh v kocke - Volmuth, I.
Objasnenie pojmov kapitálového trhu. Riziko investície, likvidita,pohyb kapitálu priamo a prostredníctvom banky, primárny a sekundárny trh s cennými papiermi, základné cenné papiere a ich druhy, výnosy z cenných papierov a ich prevoditeľnosť. Prezenčné a telefonické burzy. Investičné a podielové fondy. Zníženie rizika výkyvu kurzov pomocou derivátov. Úlohy štátu, miest, štátnych organizácií a priemyselných podnikov ako druhov emitentov. Rozdelenie sprostredkovateľov na banky a brookerské spoločnosti a ich úlohy. Súkromní a inštitucionálni investori. Charakteristika penzijných fondov.