Medzinárodné skúsenosti s opčnými a termínovými obchodmi - Vochyan, R.
Miesto štandardizovaných derivátnych (odvodených) produktov na rozvinutom kapitálovom trhu (v r. 1973 vznik prvého organizovaného trhu s derivátmi v Chicagu). Obchodovanie s derivátmi a vplyv na kolísanie cien. Dlhodobé efekty na kolísanie cien. Vplyvy na začiatku obchodov s derivátmi, vplyvy v súvislosti s uplatnením derivátov, vplyvy na obrat spotového trhu s cennými papiermi. Obchod s derivátmi vo vzťahu k efektívnosti základného trhu. - Výsledky prieskumu názorov a štatistických výsledkov získaných štúdiom zahraničných skúsenosti pracovníkmi Bratislavskej opčnej burzy, a.s.