Hospodársky vývoj Slovenska v roku 1993 Štúdia Ekonomického ústavu SAV bola vypracovaná na požiadanie Európskej hospodárskej komisie OSN
Politický prehľad za r.1993. Krátkodobý ekonomický vývoj: output a zložky dopytu, vnútorná rovnováha, vonkajšia rovnováha (ZO, platobná bilancia, zahraničné zadlženie). Smerovanie hospodárskej politiky - finančná a rozpočtová a menová politika. Krátkodobý výhľad: samostatnosť, transformácia, rast cien, HDP. Prognóza na rok 1994. Štatistické údaje spracované v tabuľkách.