Vývojové tendence v organizaci průmyslové výroby - Malý, Milan
Systémová analýza ekonomických a organizačných zmien priemyselnej výroby v troch etapách jej vývoja, t.j. strojovej výroby, veľkosériovej pásovej výroby (Taylor - Ford) a počítačom integrovanej výroby (Computer Integrated Manufacturing - CIM). Logika článku je založená na na predpoklade, že potreby trhu chápeme ako prvotné, od ktorých sú odvodené dominantné ciele danej etapy. Tie nepriamo vyvolávajú potrebu vynájsť nové technické prostriedky, na ktorých je závislá použitá organizácia výrobnej činnosti.