Formování nových podnikatelských subjektů v českém zemědělství - Divila, E.
Transformácia vlastníckej štruktúry v poľnohospodárstve a jej základné ciele. Východiská racionálnej politiky obnovy rodinných fariem, motivačné faktory, reštitúcia a privatizácia. Transformácia postsocialistickej poľnohospodárskej veľkovýroby na autentické družstvá a obchodné spoločnosti. Podnik v podmienkach spoluvlastníckej formy práce. Vnútropodniková privatizácia a transformácia pravidiel trhovej ekonomiky do vnútornej štruktúry podniku.