Prodejní síť v zahraničí - Kachlík, Alfons
Zámerom každého podniku zameraného na export je budovanie predajnej a obchodnej siete v zahraničí podľa miestnych podmienok jednotlivých trhov v súlade so svojimi zámermi a reálnymi možnosťami. Postupnosť krokov a základné informácie pre podnikateľov týkajúce sa obchodovania s jednotlivými krajinami sveta. Forma zahraničnej predajnej siete podľa účelnosti: sprostredkovatelia; obchodní zástupcovia; výhradní dovozcovia; afilácie, zmiešané podniky; konsignačné sklady v zahraničí.