Důstojný odchod GATT: 1947-1994 - Šmejkal, Václav
15.apríla 1994 skončilo v Marrakéši 7 - ročné rokovanie tzv. Uruguajského kola GATT a zároveň po 47 rokoch existencie ukončila táto medzinárodná inštitúcia svoju činnosť. Jej úlohu prevezme 1.januára 1995 Svetová obchodná organizácia (WTO). História GATT. Ciele a úlohy GATT. Uruguajské kolo GATT, obchod a svet.