Zkušenosti průmyslové politiky Evropského společenství pro ČR - Tíkal, S.
Dva základné typy priemyselnej politiky vychádzajúce z protichodných filozofíí ekonomického liberalizmu a dirigizmu. Priemyselná politika Európskeho spoločenstva podľa zakladajúcich zmlúv a jej nástroje (spoločná obchodná politika, politika v oblasti vzdelávania, Európska investičná banka a spoločný trh). Ďalšie formovanie priemyselnej politiky, politika v oblasti výskumu a vývoja, Memorandum o priemyselnej politike v r. 1970, koncepcia priemyselnej politiky v 90. rokoch. Závery pre uplatňovanie priemyselnej politiky v ČR a rekonštrukciu českého priemyslu.