Druhý pokus o sociálnu reformu na Slovensku Reforma sociálnej sféry - Matloň, Igor
Oneskorovanie reformy sociálnej sféry za ekonomickou transformáciou na Slovensku. Pripravovaný systém sociálneho zabezpečenia (návrh vlády V. Mečiara trojzložkový: sociálne poistenie, štátna sociálna podpora a sociálna pomoc). Diferencovanie prídavkov na deti. Definitíva pre verejných zamestnancov. Nevybilancovanosť transformácie, pripoisťovacie systémy, do dôchodku o dva roky neskôr. Koncepcie odborov a vlády odlišné v praktickej realizácii.