Východiská koncepcie novej rodinnej politiky pre Slovensko - Lenczová, T.
Nová koncepcia rodinnej politiky vyplývajúca z potreby transformácie paternalistickej politiky socialistického štátu. Niektoré koncepčné východiská pre tvorbu rodinnej politiky v SR. Vymedzenie kompetencie štátu v oblasti rodinnej politiky. Poznatky špeciálnych vied o rodine. Skúsenosti vyspelých demokratických krajín s rodinnou politikou. Súčasný stav rodiny na Slovensku a jej aktuálne problémy.