Súkromné školy na Slovensku: spomienky na budúcnosť Čo môžu - nechcú, čo by chceli - nemôžu - Polakovič, Ivan
Vznik súkromných škôl na Slovensku od roku 1991. Vyučovanie, učebné plány a osnovy na súkromných školách na základe súhlasu ministerstva. Zriaďovanie súkromných škôl závislé od výšky dotácií zo štátneho rozpočtu. Podiel príspevku štátu na žiaka súkromnej školy. Pokles záujmu o zriaďovanie súkromných škôl v dôsledku nedostatočnej legislatívy. Porovnávacia tabuľka štátnych a súkromných škôl v SR.