Nový Liečebný poriadok zblízka - Matlák, Ján
V súlade so zákonom o zriadení Národnej poisťovne schválila vláda SR 28. sept. 1993 nariadenie vlády č.220/1993 Z.z., ktorým sa vydáva Liečebný poriadok. Liečebný poriadok upravuje rozsah poskytovania zdravotníckej starostlivosti, podmienky a spôsob poskytovania potrebnej zdravotníckej starostlivosti, poskytovanie liečiv, dopravu poistencov a náhradu cestovných nákladov, posudzovanie pracovnej neschopnosti a i.