Dilema poľnohospodárov: ani z voza ani na voz Družstvá na úpadku, súkromné gazdovanie v plienkach - Szabo, A.
Situácia v poľnohospodárstve a v poľnohospodárskych družstvách (PD) na Slovensku. Súkromné hospodárenie a podnikanie v poľnohospodárstve. Priemerná výmera poľnohospodárskej pôdy v PD. Objem výroby v PD, rastlinná a živočíšna výroba. Formovanie agropotravinárskeho trhu. Stav hospodárskych zvierat. Úloha činnosť Štátneho fondu trhovej regulácie (ŠFTR). Problematika nákupných organizácií združených v Slovenskom zväze Poľnonákupu.