Podnikanie potrebuje lídrov - Kavec, Ján
Obsah pojmov líder (vodca) a leadership (vodcovstvo) a porovnanie s manažérom a manažmentom. Vodcovská kapacita je to, čo v organizácii vytvára víziu a schopnosť realizovať ju v praxi. Manažment predstavuje schopnosť zabezpečovať úlohy cestou rozhodovania, preberania zodpovednosti a vedenia kolektívu. Líder a vízia. Vízia a dôvera. Lídri a ich nasledovníci. Angažovanosť za novú víziu, jej inštitucionalizovanie. Schopnosť lídrov riadiť v nestálom prostredí.