Finančná analýza v audítorskej praxi - Zalai, Karol
Úloha profesie audítora a finančného analytika v trhových ekonomikách. Štandardný postup finančnej analýzy vychádzajúcej z účtovnej závierky. Ukazovatele a metódy, ktoré sa pri finančnej analýze uplatňujú vo vyspelých ekonomikách s malými odchýlkami danými národnými špecifikami v účtovníctve (v EU IV. smernica Rady ES z 25.7.1978). Postup finančnej analýzy. Pomerové finančné ukazovatele: likvidity (solventnosti), aktivity, zadlženosti, rentability (výnosnosti), trhovej hodnoty podniku. Charakteristika a vzorce výpočtu jednotlivých pomerových finančných ukazovateľov.